Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Pstrąg w sosie migdałowym

5.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pstrąg
2 szt
sok z cytryny
3 łyżki
sól
do smaku
Sklep Prymat
mąka
2 łyżki
masło
2 łyżki
por (biała część)
75 gram
płatki migdałowe
250 gram
miód
1 łyżka
sos sojowy
1 łyżka
śmietana
2 łyzki

Przepis i sposób przygotowania na: Pstrąg w sosie migdałowym

Pstrągi natrzeć sokiem z cytryny i solą, odstawic do lodówki nma 1 godzinę. Następnie obtoczyć w mące. Por pokroić w cieńkie paski i usmażyć na maśle na złoty kolor. Przełożyć do rondla. Na pozostałym tłuszczu usmazyć pstrągi. Do pora doać śmietanę, migdały i miód. Zagotować stale mieszając. Powstały sos doprawić do smaku i wymieszać z sosem sojowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak