Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

śLEDZIE PIECZONE

5.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

olej
1/2 szkl
mąka
3 łyżki
pieprz
Sklep Prymat
sól
Sklep Prymat
natka pietruszki
1 łyżka
cytryna
1 plasterki
śledzie
1 (zielone)
jajko ugotowane na twardo
2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: śLEDZIE PIECZONE

Śledzie posolić, posypać pieprzem, panierować w mące i smażyć na oleju na złoty kolor.
Ułożyć śledzie w żaroodpornym naczyniu, obłożyć cytryną, posypać posiekanymi jajkami i natką pietruszki.
Wstawić do piekarnika na 10 minut, nagrzanego piekarnika.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Emilia22 24.09.2010 17:57
mniam mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak