Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

ŻUREK W PIĘTCE

5.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kiełbasa pokrojona w kostkę
10 g
zakwas (żur)
200 ml
śmietana
10 ml
mąka
3 g
majeranek
Sklep Prymat
wywar z warzyw
100 ml
pieprz
Sklep Prymat
sól
Sklep Prymat
czosnek
boczek wędzony
5 g
jajko ugotowane na twardo
1 pokrojone w kostkę
chleb
1 piętka

Przepis i sposób przygotowania na: ŻUREK W PIĘTCE

Do gotowego wywaru z warzyw dodać żur, dobrze wymieszać. Żurek podprawić śmietaną, zagotować, doprawić czosnkiem. Dodać pokrojony w kostkę boczek, kiełbasę, usmażoną. Dodać też jajko i przyprawy, wymieszać. Żurek podawać w końcówce wydrążonego chleba.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

goofy9 17.10.2010 22:09
o super, uwielbiam żuek z chlebem, a ta opcja jest jeszcze lepsza

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak