Przepis i sposób przygotowania na: Pieczeń z mięsa mielonego z jajkami i oliwkami
SPOSÓB WYKONANIA: Wymieszać mięso z szynką, 2 jajkami, solą, pieprzem, oregano, kuminem, czosnkiem i cebulą. Dodać ok. 3 szklanki cracker meal i dokładnie wyrobić. Uformować pieczeń. Naciąć z boku nożem i włożyć 3 ugotowane na twardo jajka, a wzdłuż nich ułozyć pasmo oliwek. Zamknąć. Pieczeń panierować kilka razy w 2 jajkach i pozostałym cracker meal aż do zużycia składników. Usmażyć z wszystkich stron na oliwie. Włożyć do piekarnika nagrzanego do 160 stopni, wymieszać składniki sosu, polać pieczeń i piec ok. 45 minut, w międzyczasie obracając parę razy. Wymieszać składniki sosu. Pieczeń podawać pokrojoną w plastry i polaną sosem.