Sposób przygotowania

Ziemniaki zetrzeć i lekko odsączyć. Grzyby namoczyć i pokroić w kostkę. Cebulę i wędzonkę pokroić i podsmażyć na tłuszczu, dodając na koniec grzyby, a następnie połączyć z masą ziemniaczaną. Dodać mąkę oraz jaja. Masę dobrze wymieszać, przyprawić do smaku i wyłożyć do wysmarowanej masłem brytfanny. Piec w gorącym piekarniku ok 1 godz.. Podawać z surówkami.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Marta99

    Uwielbiam babkę ale nie lobię jak jest tam jakiekolwiek mięso :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Zofia12

    Baba też jest super, polecam, ja bardzo lubię!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Właśnie wczoraj robiłam swoją własną babkę ziemniaczaną :)
  • 5
    original
    Opublikowano

    rosik93

    lLubię takie babki
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    strzelec02

    Uwielbiam .
  • 3
    original
    Opublikowano

    Katarzyna/kate1980

    super przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    stokrotka

    pychotka
  • 2
    original
    Opublikowano

    rakow2

    baba jak się patrzy
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Barbara55

    można by spróbować
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    szajba2

    może być
  • 1
    original
    Opublikowano

    ewelina/bunia

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !