Sposób przygotowania

W szerokim rondlu mieszamy sok jabłkowy z cukrem, i cały czas podgrzewamy na małym ogniu.
Gdy cukier całkowicie się rozpuści, dodajemy wiśnie i gotujemy na średnim ogniu przez 20-25 min ( czas gotowania zależy od wielkości owoców).
Gorący dżem wykładamy do wygrzanych, czystych pozbawionych zapachów słoików, dokładnie zamykamy, pasteryzujemy w temp. 90 stopni C.
Przez 15 min. Potem ustawiamy w chłodnym i ciemnym miejscu.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Agnieszka_B

    Moje ulubione owoce... Pysznie:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    niesamowite, krępujące, nietuzinkowe, niemoralnie smaczne ;)
  • 0
    original
    Opublikowano

    katarzyna124

    Dżem wiśniowy-najlepszy!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Andysz

    pychota!;)
  • 0
    original
    Opublikowano

    pestka

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    SmakolykiJoanny

    Domowe przetwory zawsze sa najlepsze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !