Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Wątróbka drobiowa Eli smażona

5.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wątróbka drobiowa
500 g
cebula biała
2 sztuki
sól
do smaku
Sklep Prymat
olej do smażenia
mąka pszenna
do oprószenia wątróbki
Liść laurowy suszony Prymat
2 sztuki
Sklep Prymat
Ziele angielskie całe Prymat
4 ziarnka
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Wątróbka drobiowa Eli smażona

Watróbkę umyc,odsaczyć i oczyścić z błon i tłuszczu,osuszyć ręcznikiem papierowym i obtoczyć w mące.Na patelni rozgrzać olej,włożyć wątróbkę,dodać lisc laurowy,ziele angielskie i usmażyć z jednej strony.Wątróbkę odwrócić na drugą stronę,dodać pokrojoną w kostkę cebulę i dalej smażyć.Usmażoną wątróbkę posolić i popieprzyć do smaku.Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

marchewka 28.04.2011 23:36
mniam
Ewa111 06.08.2010 14:14
Bardzo lubię taką wątróbkę

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak