Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Nadziewane pieczarki

5.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki
30 dag
szynka
15 dag
papryka
1 szt
cebula
1 szt
żółtko jajek
1 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat
2 łyżki
pieprz
do smaku
Sklep Prymat
sól
do smaku
Sklep Prymat
bazylia
3 łyżki
Sklep Prymat
koperek
3 łyżki
szczypiorek
3 łyżki
Sklep Prymat
oliwa
3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Nadziewane pieczarki

Pieczarki umyć, odciąć kapelusze. Kapelusze wyłożyć wierzchem do góry na wysmarowaną tłuszczem blachę i włożyć do piekarnika na 8 minut. Szynkę pokroić w kostkę i podsmażyć, dodać posiekane nóżki pieczarek, cebulkę i paprykę. Wszystko obsmażyć a następnie włożyć do miski i wymieszać z żółtkiem, bułką tartą i posiekaną zielenina, doprawić solą i pieprzem. Nafaszerować kapelusze grzybów, każdy nakryć drugim kapeluszem. Ułożyć na blasze i piec ok 15 min w temperaturze ok 180 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 30.03.2012 08:27
bardzo fajne
Seba 10.03.2012 09:38
smaczne
kuklik 20.04.2011 18:48
fajna przekąska
mehia 22.02.2011 19:53
może być dobre :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak