Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledzie po duńsku

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

śledzie 80 dag
jabłka 0.5 kg
cebula 25 dag
margaryna 5 dag
tymianek 1 łyżeczka
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Śledzie po duńsku

Filety śledziowe posolić. Oczyszczone jabłka i cebulę pokroić w plasterki. Żaroodporne naczynie wysmarować tłuszczem, ułożyć warstwę cebuli i jabłek, przesypując tymiankiem. Położyć resztę tłuszczu , podlać niewielką ilością wody i dusić pod przykryciem przez 25 minut. Podawać z pszennym pieczywem oraz surówką z pomidorów i zielona sałatą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pycia9 05.11.2012 20:32
super przepis
TEtalicha 01.10.2012 21:59
bardzo je lubie
RenataZ-et 21.09.2012 14:42
Fajny przepis
safcia 09.06.2012 18:46
super pomysł
Dorota37 01.06.2012 13:00
super rybka
Kikiriki 20.05.2012 10:37
fajne
Kuchareczka2 15.04.2012 10:09
pycha
gosia47-47 23.02.2012 11:05
super
Rique 08.12.2011 10:52
muszą być pyszne
Dorota59 26.03.2011 15:03
uwielbiam śledziki
ewelina63 18.10.2010 15:58
pycha
pawel007 01.10.2010 06:47
mniam.
iwona332 27.09.2010 22:10
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak