Sposób przygotowania

1. z mąki, masła, jajka szczypty soli i szczypty gałki muszkatołowej zagnieść ciasto,
2. uformować kulkę i włożyć na 1-2 godziny do lodówki,
3. po tym czasie ciasto rozwałkować i wyłożyć nim blaszkę, wykleić ciastem też boki blaszki by powstał kołnierz,
4. po nakłuwać ciasto widelcem i piec w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni Celsjusza przez 20 min,
5. szpinak podsmażyć na maśle,
6. dodać pokrojoną nać pietruszki, sól, pieprz i gałkę muszkatołową,
7. następnie dodać śmietanę i chwile podusić,
8. na upieczonym cieście rozkładamy większość pokrojonego w plasterki sera,
9. zalewamy ciasto szpinakiem i rozkładamy na nim resztę sera,
10. pieczemy tartę jeszcze 20 min i gotowe.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Wydział Gemini
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Jolanta40

    uwielbiam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !