Sposób przygotowania

Z papryki ściąć górę , usunąć gniazda nasienne . Ugotować ryż na pół miękko ( 15 minut ) . Cebule drobno usiekać i zeszklić na oleju .Pieczarki pokroić bardzo drobno i usmażyć na rumiano na maśle . Wymieszać mięso, ryż , cebulę , majeranek , pieczarki i koper . Doprawić solą , pieprzem . Napełnić farszem papryki i ułożyć je w garnku .Rozpuścić w gorącej wodzie kostkę bulionową , przecier , -doprawić Fixem , cukrem do smaku i zalać papryki .Przykryć garnek , doprowadzić do zagotowania i dusić na małym gazie 40 minut. Dolać śmietankę .Potrząsnąć garnkiem by sos się wymieszał .
Podawać z ziemniakami, pieczywem lub same w sosie .

Używam Fixu do gołąbków bo po prostu jest mieszanką tych składników które i tak bym użyła do doprawiania ( papryka mielona, pieprz, czosnek, mąka itp. ).
Jeżeli ktoś lubi zagęszczane sosy to może rozrobić ze 2 łyżki mąki z zimną wodą - wlać do sosu , zamieszać i zagotować - oczywiście przed dodaniem śmietanki.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Agnieszka_B

    Ciekawy przepis. chętnie wypróbuję:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    eli_555

    Pyszne papryczki.
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    jolaxa1

    swietne
  • 0
    original
    Opublikowano

    FAFIK

    Super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !