Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Panierowane skrzydełka z farszem

5.0
(10)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

skrzydełek z kurczaka
6 szt.
karczku
20 dag
cebuli
2 szt.
Kurczak panier do drobiu Prymat
opakowanie
jajek
2 szt.
śmietany 18%
80 ml
oliwa
do smażenia
Pieprz czarny mielony Prymat
do smaku
Sklep Prymat
sól
do smaku
Sklep Prymat
Przyprawa curry orientalna Prymat
do smaku
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Panierowane skrzydełka z farszem

Skrzydełka umyć, osuszyć i usunąć z nich kości nie naruszając jedynie lotki. Natrzeć wymieszanymi przyprawami (sól pieprz czarny, curry), przykryć folią do żywności i odstawić na minimum 12 godzin.

Farsz: karczek oczyścić, umyć, osuszyć i pokroić w dość drobna kostkę. Podsmażyć z piórkami cebuli i przyprawić solą i pieprzem. Wymieszać z białkiem.

Gotowym farszem napełnić skrzydełka, a następnie panierować je obtaczając w roztrzepanych jajkach ze śmietaną i panierce do drobiu. smażyć na rozgrzanej oliwie z oliwek na złoty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wiesława1 30.01.2012 06:45
super
kotlet 17.10.2011 22:35
pyszności
ilka_86 19.09.2011 10:26
pyszne:)
Ela15 05.05.2011 12:42
super przepis
Karolina92 01.03.2011 19:42
interesujace :)
MAR3STA 10.01.2011 20:04
super wygladają!
IlonaAlbertos 28.11.2010 22:51
Ciekawy przepis.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak