Sposób przygotowania

Polędwicę umyć, pokroić na plasterki. Masło rozpuścić na dużej patelni i zarumienić na nim mięso po obu stronach. Oprószyć solą oraz pieprzem kajeńskim. Polędwicę zalać winem i dusić pod przykryciem na bardzo wolnym ogniu. Paprykę umyć, oczyścić z gniazd nasiennych i pokroić w poprzek na bardzo cienkie plasterki, a następnie włożyć je do mięsa. Dusić jeszcze 20 minut. Podawać z zieloną sałatą.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    pawel007

    pysznie.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ania67

    wykwintnie
  • 0
    original
    Opublikowano

    iwona332

    super
  • 0
    kucharka
    Opublikowano

    gosia47-47

    pycha
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    mirosława4

    smaczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Dorian

    aromatyczna
  • 0
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    muszę spróbować
  • 1
    original
    Opublikowano

    Dorota59

    musi być bardzo smaczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    TEtalicha

    bardzo ciekawa
  • 0
    original
    Opublikowano

    M. Monroe

    również tak robię
  • 1
    original
    Opublikowano

    pycia9

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !