Sposób przygotowania

Cebulę oraz czosnek obrać i posiekać. Paprykę umyć, usunąć gniazda nasienne i pokroić w kostkę. Boczek pokroić na plasterki, przełożyć do garnka i lekko przesmażyć, dodając cebulę z czosnkiem, a następnie paprykę. Wlać bulion i zagotować. Zupę doprawić chili, solą oraz pieprzem. Śmietanę wymieszać z niewielką ilością bulionu i wlać do zupy wtedy, kiedy papryka będzie już miękka. Nie doprowadzać do wrzenia. Rozmaryn umyć, posiekać i posypać nim zupę. Podawać z grzankami z masłem czosnkowym.

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    ewelina63

    ciekawy przepis
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    darus

    fajna
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 0
    kucharka
    Opublikowano

    gosia47-47

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    Dorian

    super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Justyna87

    fajne
  • 0
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    pyszna zupa

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !