Sposób przygotowania

Mięso rozbić tłuczkiem na cienkie płaty(uważać żeby nie podziurawić).1 cebulę,ogórki i boczek pokroić w kostkę,dodać musztardę i wymieszać.Rozbite płaty oprószyć solą i pieprzem.Rozłożyć farsz na mięsie,zwijać rolady i obwiązać nicią kuchenną.W rondlu rozgrzać olej i obsmażyć rolady ze wszystkich stron.Drugą cebulę posiekać,czosnek przecisnąć przez praskę,dodać do rolad i jeszcze chwilę smażyć aż cebula się zeszkli.Dodać sól,pieprz,przyprawę do grilla,podlać wodą i dusić do miękkości,co jakiś czas podlewając wodą.Miękkie rolady wyjąć z rondla i odwinąć z nici.Mąkę wymieszać z 100 ml wody,wlać do sosu i pogotować,aż sos się zagęści.Smacznego!

Ja podałam rolady z surówką z młodej kapusty (przepis w mojej galerii) i ziemniaczkami.

Komentarze

  • 1
    14344131_1175334835846825_6586112930612941972_n
    Opublikowano

    Ewa104

    To chyba tak troszkę po śląsku,prawda? Uwielbiam takie zraziki, mniam.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Goya

    super
  • 0
    dsc_0596
    Opublikowano

    turkus3

    uwielbiam rolady !!!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !