Przepis i sposób przygotowania na: Schab pod kapustą
Obsmażyć na ostrym ogniu z obydwu stron po 2 minutki.
Z kapusty pociąć na 4 części i usunąć głąb, ugotować w lekko osolonej wodzie.
Cebulkę, por, czosnek drobno pokroić, obsmażyć na maśle.
Dodać rozmrożone i pokrojone grzyby, doprawić pieprzem pogotować 3 minutki.
Dolać wino, pokrojona kiełbasę i boczek.
Dusimy aż odparuje 1/2 płynu na patelni.
W naczyniu żaroodpornym ułożyć kotlety, zalać mieszaniną, ułożyć odcedzone liście kapusty
i kawałki pomidorów.
Posypać solą i pieprzem, zapiekać pod przykryciem 35 minut w temperaturze 180 stopni, na ostatnie 8 minut odkryć naczynie.
Podawać z podsmażanymi ziemniakami.
SMACZNEGO!!!!