Sposób przygotowania

Kajzerkę namoczyć, wycisnąć i wymieszać z mięsem. Cebulę posiekać i poddusić na 2 lyzkach oleju.2/3 podduszonejcebuli przełożyć do masy mięsnej, przyprawić solą i pieprzem, dodać jajko i wyrobić. Grzyby namoczyć, ugotować i posiekać. Wywar osolić, wsypać posiekane grzyby i kasze, ugotować razem. Kiedy płyn odparuje dodać posiekaną i podduszona na oleju 1/3 cebuli oraz sól i pieprz do smaku. Można też użyć kaszy w torebce. Na folię aluminiową wyłożyć mięso i uformować płaski prostokąt, na środek wykładamy kasze, boki zawijamy trzymając za folię, zasklepiamy otwory na końcach. Trzymając za folię przenosimy na blaszkę i kładziemy spojeniem do spodu. Pieczemy ok 30 minut, potem polewamy śmietaną i pieczemy jeszcze 5 minut.

Komentarze

  • 0
    edyta14
    Opublikowano

    wedith1

    Fajny pomysł! Pysznie wygląda!
  • 0
    14344131_1175334835846825_6586112930612941972_n
    Opublikowano

    Ewa104

    Pyszna potrawa.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    zuzanna6

    wypróbuję,podoba mi się ten przepis
  • 0
    wp_20160725_14_26_53_pro_li
    Opublikowano

    ZEWA

    fajny przepis
  • 2
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    ciekawe, muszę wypróbować bo zapowiada się smakowicie
  • 0
    original
    Opublikowano

    kiziolek201

    wypróbuję

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !