Sposób przygotowania

Cebule pokroić i poddusić z dodatkiem pokrojonego w kostkę boczkiem. Gdy lekko sie zarumieni dodać pokrojone w kostkę mięso. Dusić pod przykryciem. Paprykę umyć, usunąć gniazda nasienne, strąki pokroić w paski, dodać do mięsa i udusić pod przykryciem do miękkości. Umyte pomidory pokroić w plasterki. Gdy papryka zmięknie dodać pomidory, raz zagotować, wymieszać i odstawić. Dodać posiekany czosnek i posiekaną nać pietruszki, przyprawić do smaku solą i papryką w proszku.
Podawać z gotowanymi ziemniakami.

Komentarze

  • 4
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    świetny
  • 2
    original
    Opublikowano

    rosik93

    mniam
  • 1
    original
    Opublikowano

    anulka69

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !