Sposób przygotowania

Szynkę i pieczarki drobno pokroić i usmażyć na maśle na rumiano. Jajka rozdzielić na białka i żółtka . Białka ubić na sztywną pianę ( lekko ją posolić ) i wymieszać z żółtkami .Na patelni rozgrzać 3 łyżki masła i wlać na nie masę jajeczną . Gdy spód się już zarumieni wyłożyć na ,, grzybek podsmażone pieczarki z szynką . popieprzyć . Delikatnie przewrócić łopatką na drugą stronę i dosmażyć na rumiano. Podawać złożony na pół ( jak omlet ).

Grzybek smażyć na patelni o średniej średnicy.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    Ania67

    smakowicie wygląda:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Dorota59

    i jakie fajne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Dorota59

    i jakie fajne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Agnik

    dobre

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !