Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Schab na sposób góralski

0.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab
75 dag
wędzony boczek
25 dag
śmietana 12%
1 szkl.
kminek
1 łyżeczka
Sklep Prymat
kapusta kiszona
1 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Schab na sposób góralski

Kapustę zalać 2 szklanakmi zimnej wody, zagotować, odcedzić, znowu zalać wrzątkiem, dusić godzinę, posolić.
Boczek pokroić w kostkę, 1/4 dodać do kapusty, dusić jeszcze 30 min na małym ogniu.
Kotlety rozbić, posypać przyprawą, obsmażyć z obu stron (np. na smalcu\\0.
Kotlety ułożyć w naczyniu żaroospornym (nałuszczonym) i obłożyć kapustą.
Śmietanę wymieszać z mąką, zalać potrawę, a następnie posypać kminkiem i pozostałym boczkiem, zapiekać ok. 30 min, aż do uzyskania chrupiącej, rumianej skórki na wierzchu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Emilia22 30.09.2010 08:57
świetny schabik
tomcio 16.08.2010 20:30
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak