Sposób przygotowania

Z mąki i wody zarobić lużne ciasto pierogowe. Rozwałkować , wycinać szklanką krążki. Nakładać po kilka borówek, dokładnie zlepić . W rondlu zagotować woe i na wrzątek wrzucać pierożki ostrożnie mieszając aby nie porozrywać . Po wypłynieciu na wierzch gotować jeszcze 2-3 minuty, wyjąć łyżką cedzakową. Można podać polane masełkiem i posypane cukrem , ja polewam śmietanką lekko ubitą z cukrem.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Natalia/tubisiek

    przepyszne :)
  • 1
    14344131_1175334835846825_6586112930612941972_n
    Opublikowano

    Ewa104

    Mniam!
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    kuklik

    aż ślinka cieknie
  • 0
    original
    Opublikowano

    Koper

    pyszne :)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ale bym zjadła...
  • 3
    15
    Opublikowano

    Aneta41

    ale pychota...
  • 2
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    sama bym zjadła na śniadanko
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Tomasz17

    uwielbiam
  • 2
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    Nie jadłam pierogów z takim nadzienie - muszą być pyszne! u mnie borówki w małym pojemniczku są po 8,50 - drogie:(
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Magdalena80

    pyszności
  • 0
    original
    Opublikowano

    ewaa

    aż ślinka cieknie ...:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pychota
  • 1
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    nic innego mi nie pozostaje jak czekać na pyszne borówki.
  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Wyglądają naprawdę wspaniale. Lubię takie owocowe pierogi. Sama bardzo często robię, ale z jagodami albo truskawkami :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    ankaryba

    uwielbiam :-)
  • 3
    original
    Opublikowano

    anemon

    Lubię takie cieniutkie ciasto na pierogach, że aż widać co jest w środku.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !