Sposób przygotowania

Wieprzowinę umyć, osuszyć i gotować przez godzinę w wodzie z dodatkiem soli, odcedzić, przestudzić i pokroić w grubą kostkę( tak, jak kroi się mięso na gulasz). Na patelni rozgrzać oliwę i podsmażyć na niej mięso z rozgniecionym ząbkiem czosnku. W międzyczasie wstawić w garnku 2 szklanki wody, dodać do niej pokrojoną w kostkę marchewkę i pietruszkę oraz przyprawy. Gdy mięso będzie już podsmażona należy przełożyć je do garnka, gotować jeszcze około 20 minut. Pod koniec gotowania zaprawić zawiesiną przygotowaną z mąki, śmietany, chrzanu i zimnej wody ( zawiesinę należy zahartować wrzątkiem). Sos doprawić do smaku solą i pieprzem, dodać posiekaną zieleninę.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    Naprawdę pyszny :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    rakow2

    lubię pyszny gulasz
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    bardzo fajny przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    Mirka-Ludomila

    bardzo apetycznie wyglada
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Barbara55

    zapewne pyszny on jest
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    szajba2

    wiadomo że pyszny
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    irenka

    ciekawy przepis,muszę spróbować
  • 0
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    faktycznie-pyszny jest
  • 0
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    Smaczny obiadek
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mirosława4

    bardzo lubimy

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !