Mięso pokroić na mniejsze kawałki. Obsmażyć na rumiano.Przełożyć do garnka, dodać obrane warzywa, przypieczoną cebulę, ziele angielskie, ziarenka pieprzu, liść laurowy, czosnek i sól. Zalać wrzącą wodą i dusić na małym ogniu do miekkości. Mięso wyjąć, do wywaru włożyć wątróbkę i parzyć ok.10 min.Wyjąć,mięso i wątróbkę pozostawić do ostudzenia, w wywarze namoczyć kajzerki. Zimne mięso, watróbkę i bułeczki zemleć 2x w maszynce do mięsa lub 1x w blenderze. Do masy dodać jajka i przyprawy: sól, pieprz mielony i gałkę muszatułową. Dokładnie wymieszać.Gdyby masa była bardzo gęsta, odrobinę rozrzedzić pozostałym, przecedzonym wywarem. Blaszkę wysmarować i wysypać tartą bułką. Włozyc masę. Wyrównać wierzch. Piec ok. 50 min w 180*C. Wyjąć po całkowitym wystygnięciu. SMACZNEGO!