Sposób przygotowania

Łuskany groch opłukać, zalać w garnku wodą i moczyć ok. 1 godziny. W tej samej wodzie gotować do miękkości (ok. 30 min.) W międzyczasie przygotować zasmażkę z oleju i maki. Połączyć ją z zupą, dodać łyżkę surowego masła i sól do smaku. Zupę zmiksować lub przetrzeć przez sitko. Boczek pokroić w kostkę i przysmażyć na patelni. Gotową zupę podawać z boczkiem, grzankami lub pieczywem.

Komentarze

  • 5
    original
    Opublikowano

    rosik93

    Bardzo fajna zupka:)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    tak, wygląda apetycznie :)
  • 3
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    pycha krem
  • 1
    original
    Opublikowano

    Edyta38

    mniam mniam
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 2
    original
    Opublikowano

    plocia

    ale fajna zupka :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    bardzo smaczna zupka
  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    ciekawa i smaczna zupa
  • 1
    original
    Opublikowano

    Alex_M

    lubie taka zupke :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !