Sposób przygotowania

Z mąki , wody, jajka, szczypty soli zagnieść ciasto. Zawinąć w folię spożywczą i odłożyć . Grzyby namoczyć , ugotować i drobno pokroić . Kapustę przepłukać by nie była za kwaśna . Zalać wodą ( z dodatkiem wody z gotowania grzybów ) i gotować 1 godzinę . Odcedzić . Cebule drobno usiekać i usmażyć na złoto na 2 łyżkach oliwy. Do kapusty dodać grzyby, cebulę , resztę oliwy . Doprawić pieprzem . Dusić 30 minut. Ciasto rozwałkować i wykrawać z niego szklanką krążki . Nadziewać je farszem , zlepiać i gotować w osolonej wodzie przez 3 minuty od wypłynięcia. Podawać polane masłem lub skwarkami .( Bardzo smaczne są pierogi odsmażane na rumiano ).
Można też surowe pierogi smażyć na rumiano na oliwie , zamiast gotować .

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    banditka

    mniam
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    aeksandra

    moje ulubione
  • 0
    original
    Opublikowano

    eli_555

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !