Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Śledzie korzenne

5.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

solone płaty śledziowe
0,5 kg
cebula biała
4 szt
koncentrat pomidorowy
1 pliście uszeczka
cukier puder
2 łyżeczka
cynamon
0,5 łyżeczki
Sklep Prymat
Liść laurowy suszony Prymat
5 listków
Sklep Prymat
imbir świeży
3 cm
Goździki całe Prymat
5 szt
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Śledzie korzenne

Przyprawy zmiel na proszek. Cebulę pokrój w kostkę lub w piórka i zeszklij na oleju. Następnie dodaj koncentrat pomidorowy i przestudź. Na talerzu ułóż śledzie i posyp je przyprawami. Zostaw na noc w chłodnym miejscu. Następnego dnia płaty pokrój w kawałki i ułóż w dwóch lub trzech warstwach na półmisku, przykryj grubą warstwą cebuli z koncentratem. Udekoruj szczypiorkiem i natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agata1722
agata1722 14.01.2011 13:02
rewelacyjne
swic 20.08.2010 13:25
Bardzo lubię śledzie!!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak