Sposób przygotowania

Do miski wbijamy jaja, dodajemy mleko, sól, dobrze roztrzepujemy, dodajemy mąkę i mieszamy na gładką masę. Następnie dodajemy wodę i zmiksować.
Na rozgrzaną patelnię, delikatnie natłuszczoną, wylewamy ciasto, rozprowadzając je równomiernie po całej patelni.Smażymy aż ciasto zacznie odstawać od brzegów patelni. Wtedy naleśnik odwrócić posługując się nożem lub łopatką. Parówkę rozcinamy na pół i zwijamy z nalesnikiem. Do środka dodajemy podsmażoną celulę czosnek parówki pieczarki i wkładamy do naczynia żaroodpornego.Przyprawiamy Posypujemy serem żółtym po wierzchu. Po 10-20 min. jest gotowe do spożycia.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    borys

    Wysmienicie wygladaja
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Tomcio1

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    ciekawe :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !