Sposób przygotowania

Z węgorza ściągamy skórę i filetujemy go. ( odcinamy na około głowy skórę a następnie za pomocą ściereczki lub kombinerek ściągamy skórę w stronę ogona. Następnie odcinamy głowę i przekrawamy wzdłuż ). Gotowego kroimy w niewielkie kawałeczki ( tak na raz do buzi ). Z mąki, papryki oraz soli robimy panierkę i panierujemy kawałki węgorza. Na maśle smażymy węgorza. Dodajemy jajka, pieprz i kucharka. Mieszamy delikatnie, aż jaka się zetną. Jajecznicę nakładamy na talerzyk a następnie posypujemy posiekanym szczypiorkiem. Smacznego !!

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    Mieszamy delikatnie, aż jajka się zetną. = przepraszam za błąd
  • 4
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Przepis pierwsza klasa, na pewno wypróbuję.
  • 5
    no-image
    Opublikowano

    Matik

    ciekawe
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    wow-ale super ta jajecznica
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    ciekawa propozycja

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !