Sposób przygotowania

Pierś przekroić na 4 kawałki . Natrzeć solą , pieprzem i sosem sojowym . Obsmażyć na 1 łyżce masła z 1 łyżką oleju. Kurki oczyścić . Większe przekroić na pól. Smażyć na 1 łyżce oleju z 1 łyżką masła . Włożyć mięso do kurek. Na patelnię po smażeniu wlać wodę . Chwilę dusić , przelać do kurek. Dusić na małym gazie 30 minut, aż sos zredukuje się o połowę. Podlać śmietanką . Ogrzewać 5 minut. Wsypać koper. Zaciągnąć sos żółtkiem rozmieszanym z 2 łyżkami sosu .

Komentarze

  • 0
    14344131_1175334835846825_6586112930612941972_n
    Opublikowano

    Ewa104

    Oj takie wyśmienite połączenie mi się marzy, tylko chwilowo brak mi kurek.Pychotka!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Goya

    lubię takie dania
  • 1
    original
    Opublikowano

    Teresa19

    CZEKAM NA WYSYP KUREK
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Mariposas

    SUPER PRZEPIS
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    maciek7

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !