Sposób przygotowania

Pierś z kurczaka, myjemy, suszymy i kroimy na małe plastry; a z reszty składników przygotowujemy marynatę (wszystko wrzucamy do miski i mieszamy aby powstała jednolita masa). Do tak przygotowanej marynaty wkładamy (zanurzamy) kawałki piersi i odstawiamy do lodówki na 2 dni.

Po tym czasie, smażymy piersi na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Przy wykładaniu kawałków na patelnie polewamy mocno marynatą, wtedy kotleciki uzyskaja efekt racuszków. Smażymy krótko, a pierś i tak będzie mięciutka i soczysta.

Komentarze

  • 5
    original
    Opublikowano

    Kate131

    jeszcze tak nie przyrządzałam, muszę spróbować:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    zdjęcia imponujące
  • 2
    original
    Opublikowano

    Aida

    bardzo ale to bardzo polecam! nie dosc ze smaczne...a tam smaczne, po prostu boskie :) to jeszcze np z dwoch podwojnych piersi wyjdzie ponad 30 kotlecikow :) ktore i tak znikna w sekunde:)ale warto robic:)
  • 7
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    robiłam jakiś czas temu - pyszne!
  • 2
    original
    Opublikowano

    Aida

    no to się cieszę :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Jolanta41

    Jak to wytrzymac te dwa dni ? :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Aida

    no jest cieżko :) ale gwarantuję, że pierś wynagrodzi żołądkowi i innym kubkom smakowym później :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Natalia/tubisiek

    pyszne :)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mehia

    kuszące. Muszę spróbować :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Aida

    zakochasz się bez reszty ;)
  • 2
    original
    Opublikowano

    kasiurek

    pychota
  • 2
    original
    Opublikowano

    kasiurek

    pychota
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Dorota76

    świetne szkoda że trzeba tyle je marynować ale na pewno za to będą miały pyszny smak. Zrobię dzisiaj to na niedziele będą akurat
  • 0
    original
    Opublikowano

    Aida

    Droga Doroto, uwierz mi że dwa dni szybko zlecą a smak piersiątek po prostu superowy! warto poczekać. Na niedzielny obiad idealne :)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Dorota76

    Warto było czekać, naprawdę rewelacyjne. SUPER
  • 0
    original
    Opublikowano

    Aida

    to się bardzo cieszę :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Aida

    dziękuje w imieniu piersi ;)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Piotr48

    :)świetne
  • 1
    original
    Opublikowano

    iwona332

    super
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Mati13

    pyszna!
  • 1
    original
    Opublikowano

    ana00

    Wyglądają pysznie ;)
  • 4
    no-image
    Opublikowano

    kielcok1

    wygląda i na pewno smakuje super
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Barbara55

    super
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Mati13

    rewelacyjny przepis!
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    szajba2

    rewelacja
  • 1
    original
    Opublikowano

    cukiereczek

    wspaniałe zdjęcia
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    LuKaSz4761

    smaczna
  • 1
    original
    Opublikowano

    -Natka-

    muszę kiedyś zrobić takiego kurczaka! czuję, że będzie pyszny!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Aida

    jest BOSKI :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !