Sposób przygotowania

pierś kurczaka myjemy i kroimy w grubą kostkę ( każdą pierś dzielimy na pół) dodajemy sól i pieprz. W miseczce mieszamy oliwę, ocet, sos sojowy, cukier, rozmaryn i pokrojony w plasterki czosnek. W powstałej zalewie moczymy mięso przez 2-3 godziny. Pieczarki, paprykę, boczek kroimy w grube plastry a cebulę w pióra. Na patyczek do szaszłyków nadziewamy pieczarkę, cebulę mięso, paprykę, boczek i powtarzamy czynność do końca patyczka. Postępujemy tak z każdym szaszłykiem, Szaszłyki możemy grillować lub piec w piekarniku przez 1 godzinę w 170 stopniach.

Komentarze

Nikt jeszcze nie skomentował. Bądź pierwszy !

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !