Nowe przepisy na pyszne sałatki

Sposób przygotowania

pierś kurczaka myjemy i kroimy w grubą kostkę ( każdą pierś dzielimy na pół) dodajemy sól i pieprz. W miseczce mieszamy oliwę, ocet, sos sojowy, cukier, rozmaryn i pokrojony w plasterki czosnek. W powstałej zalewie moczymy mięso przez 2-3 godziny. Pieczarki, paprykę, boczek kroimy w grube plastry a cebulę w pióra. Na patyczek do szaszłyków nadziewamy pieczarkę, cebulę mięso, paprykę, boczek i powtarzamy czynność do końca patyczka. Postępujemy tak z każdym szaszłykiem, Szaszłyki możemy grillować lub piec w piekarniku przez 1 godzinę w 170 stopniach.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Megg

    wspaniałe przepyszne szaszłyczki :-)
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Simeo

    smaczne szaszłyki
  • 3
    original
    Opublikowano

    Silver Teaspoon

    muszą smakować wspaniale
  • 4
    original
    Opublikowano

    Iwka

    świetny przepis
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Klisza

    lubię to!!
  • 4
    no-image
    Opublikowano

    Krzysiek3

    fajne na grilla
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Misada

    zjadłabym takie
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Mati13

    och, ale bym zjadł!
  • 1
    original
    Opublikowano

    migotka28

    o tak takiego grillowanego szszłyczka poprosze:)
  • 1
    10273723_755112631188734_1587195530722241585_n
    Opublikowano

    Zdzisław

    i zimne piwko do szaszłyka

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !