Sposób przygotowania

Drożdże rozcieramy z cukrem ,letnim mlekiem i łyżeczką mąki pszennej .Odstawiamy do wyrośnięcia.Obie mąki mieszamy z solą ,pieprzem i serem .W misce rozmącamy białko ,jajko i wodę ,wlewamy podrośnięte drożdże ,wsypujemy przygotowane mąki i dokładnie wyrabiamy ciasto .Pod koniec wyrabiania dodajemy świeże ziarna kukurydzy oraz drobno pokrojone strąki papryki.Ciasto przekładamy do formy nasmarowanej i posypanej mąką ,odstawiamy do wyrośnięcia.Pieczemy około 30 min w piekarniku nagrzanym do temperatury 200*C .Wyjmujemy ,gdy będzie złotobrązowe.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    wiktor188

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Teresa19

    Musi być dobry.
  • 1
    original
    Opublikowano

    smakoszek

    extra
  • 2
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    kręci mnie taki chlebek ,chetnie bym sprobowała
  • 0
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    domowy chlebek najlepszy

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !