Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Zupa fasolowa

5.0
(16)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

fasola Jaś
250 g
boczek wędzony
200 g
zieminaki
5-6 szt.
marchewka
2 szt.
pietruszka
1 szt.
ziele angielskie
4 szt.
Sklep Prymat
Liść laurowy suszony Prymat
2 szt.
Sklep Prymat
czosnek
1 ząbek
majeranek
2 łyżki
Sklep Prymat
Pieprz czarny mielony Prymat
do smaku
Sklep Prymat
natka pietruszki
do posypania
Pieprz czarny ziarnisty Prymat
5-6 szt.
Sklep Prymat
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
do smaku
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa fasolowa

Fasolę zalewamy wodą i moczymy przez całą noc. Następnie w tej samej wodzie fasolę gotujemy. Gdy fasola jest już na w półmiękka dolewamy wodę, dodajemy marchew, pietruszkę, wędzonkę oraz ziele angielskie, pieprz ziarnisty i listek laurowy i gotujemy. Gdy warzywa i fasola są już miękkie dodajemy ziemniaki pokrojone w kostkę, roztarty w dłoniach majeranek i gotujemy kilka minut aż ziemniaki będą miękkie. Doprawiamy roztartym ząbkiem czosnku oraz solą i pieprzem do smaku. Wędzonkę z zupy wyjmujemy, kroimy na mniejsze kawałki i dorzucamy z powrotem do zupy. Gotową zupę posypujemy posiekaną natką pietruszki. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pani Domu 20.01.2016 14:44
dobra zupka
ppaulina 23.07.2013 21:13
zupka wygląda znakomicie
JOANNA16 11.04.2013 13:46
musi być pyszna
Ewa104 04.04.2013 15:18
lubię taką zupę
mufinka79 04.04.2013 10:04
Dziękuję bardzo :) Cieszę się, że podoba się zdjęcie :)
iziona 04.04.2013 09:17
Zupka pyszna, ale zdjęcie cudowne:)
Gary Michy 03.04.2013 19:29
Fasolowa przysmak mojego Taty, dawno nie jadłam .. trzeba zrobić tą zupkę :)
owca441 03.04.2013 18:13
pożywna)))

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak