Sposób przygotowania

Mąkę przesiać, dodac masło i żóltko, sól. Wszystko posiekać nożem dolewając pół szklanki gorącej wody. Gdy składniki się połączą zagnieść ręką i dokładnie wyrobić.
Ciasto owinąć folią aluminiową, wałkować cienko po kawałku.
Szklanką wycinać kółka, nakładać farsz i zlepiać palcami dookoła.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    lubię pierożki
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    aż się jeść chce
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    ogi18

    super
  • 1
    img_4054
    Opublikowano

    mela25

    fajnie dobrane składniki
  • 0
    original
    Opublikowano

    natii3624

    mmmmm :) chcę jeść! :D

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !