Sposób przygotowania

1. Fasolkę szparagową obrać i pokroić na krótkie paski. Marchewkę oskrobać i pokroić w cienkie plasterki.
2. 0,5 litra wody zagotować z tymiankiem i sola ziołową. Dodać ugotowane i odcedzone na sicie warzywa (wywar warzywny zachować).
3. Z mleka, mąki ziemniaczanej i śmietany przyrządzić średnio gęsty sos, przyprawić go solą, pieprzem i gałką muszkatołową.
4. Warzywa włożyć do sosu, krótko gotować. Bekon podsmażyć i przed podaniem dodać do potrawy – OPCJONALNIE.

Podawać jako dodatek do dań mięsnych.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Zofia12

    wyborny dodatek do obiadku!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Małgorzata112

    łe ale to musi być paskudne!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !