Sposób przygotowania

Masło ucieramy w misce z serkiem na jednolitą masę.Do masła dodajemy ser żółty,oraz posiekaną zieloną pietruszkę,delikatnie doprawiamy,mieszamy.Pierśniki kroimy wzdłuż na pół.Pokrojone filety rozbijamy tłuczkiem do mięs na duży płat tak aby nie zrobić w mięsie dziur.Solimy,pieprzymy na mięso nakładamy na środek farsz ,zwijamy formując kotelt devolay.Panierujemy w mące jajku i bułce tartej.Smażymy na głębokim oleju na złoto-brązowy kolor.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Anita21

    lubię devolaya
  • 0
    original
    Opublikowano

    Agnieszka172

    uwielbiam
  • 3
    original
    Opublikowano

    berys18

    super kotle
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Magdalena80

    prosto i smacznie
  • 0
    original
    Opublikowano

    manaika

    spróbuj jeszcze dodać coś do środka, polecam brzoskwinię z serem lub paprykę z ogórkiem ze słoika;)
  • 0
    original
    Opublikowano

    cukiereczek

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    madagaskar

    smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Jolanta40

    Monika, dzięki za pomysł. Wykorzystam :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    agnieszka189

    klasyk
  • 2
    original
    Opublikowano

    Jolanta40

    agnieszka - zgadza się, devolay, to klasyka w polskiej kuchni
  • 2
    original
    Opublikowano

    Jaheira11

    smakowitość
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    jolaxa1

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Jolanta40

    dziękuję :)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Magdalena80

    bardzo lubię
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Magdalena80

    bardzo lubię
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    cudowne to mało powiedziane, mogłabym je zjadać codziennie, robiłam i polecam każdemu kto się zastanawia co dziś zrobić do jedzenia
  • 1
    original
    Opublikowano

    Jolanta40

    cieszę się :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !