Sposób przygotowania

Ogórki obieramy, myjemy, kroimy na ćwiartki, wkładamy do słoików. Do słoików dodajemy po 2 ziarna ziela angielskiego i po listku laurowym.

ZALEWA: Mieszamy wodę z octem, cukrem, solą, musztardą ( polecam sarepską, albo francuską), podgrzewamy aż cukier się całkowicie rozpuści.

Wlewamy zalewę do słoików.
Zakręcamy i pasteryzujemy ok 15 minut (wkładamy słoiki do gotującej się wody). Słoiki wyjmujemy odwracamy dnem do góry, odstawiamy do ostudzenia.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    alaaa

    pycha
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    bardzo dobre
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    iknkirke

    fajne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Marcela

    też takie robię są świetne do jajeczek po myśliwsku

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !