Sposób przygotowania

Golonki oczyść z włosia, umyj, zalej zimną wodą, zagotuj, zdejmij szumowiny. Dodaj włoszczyznę, kostkę bulionową, sól, liście laurowe, i ziele angielskie, gotuj przez 1 godzinę i 40 minut. Golonkę zdejmij, wystudź. Czosnek przeciśnij przez praskę, wymieszaj z kminkiem, majerankiem i ostrą papryką. Wlej piwo, cebulę pokrój w plastry. Zalej golonki marynatą, obłóż plastrami cebuli. Włóż do lodówki na 2 godziny, od czasu do czasu obróć. Mięso przełóż do naczynia żaroodpornego, skórę posmaruj miodem. Piecz w temperaturze 200 stopni przez 30 minut. Podawaj z pieczonymi ziemniakami i sosem chrzanowym lub ostrą musztardą.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super przepis dla mojego męża :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    alaaa

    dla mojego też
  • 2
    original
    Opublikowano

    smakoszek

    Ja poproszę do tego zimne piwko w szklaneczce:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Motorek

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !