Sposób przygotowania

Ziemniaki porządnie umyć i ugotować w łupinach na pół miękko.Odcedzić,przelać zimną wodą i ostudzić.Cebulę posiekać.Na patelni rozgrzać olej,wrzucić cebulę,zamrożone grzyby (nie rozmrażać)i smażyć aż sok odparuje.Wlać do grzybów śmietanę i gotować aż odparuje i stanie się gęsta.Doprawić solą,pieprzem i ostudzić.Z ziemniaków zciąć wierzchy,wydrążyć srodki(zostawić około 1/2 cm z brzegów),połowę wyjętego miąższu pokroić w kostkę.Do grzybów dodać pokrojony miąższ ziemniaków,natkę,sól,pieprz do smaku i wymieszać.Farsz rozłożyć do wydrążonych ziemniaków i piec na grillu (można też w piekarniku)aż ziemniaki będą całkiem miękkie.Smacznego!

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    dobre jedzenie.
  • 2
    original
    Opublikowano

    iwona332

    super
  • 0
    wp_20160725_14_26_53_pro_li
    Opublikowano

    ZEWA

    pycha
  • 0
    wp_20160725_14_26_53_pro_li
    Opublikowano

    ZEWA

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !