Sposób przygotowania

SKŁADNIKI: 90 dag mocno zielonych owoców mango, 12 dag orzechów nerkowca, 6 dag świeżego imbiru, 2 świeże posiekane ostre papryczki, 25 dag złotych rodzynek, 2 szklanki brązowego cukru, 2 szklanki octu winnego.

SPOSÓB WYKONANIA: Mango obrać i pokroić w kostkę. Włożyć do garnka z pozostałymi składnikami i gotować na małym ogniu ok. 30 min. Przełożyć do sterylnych słoików i używać do przygotowania curry lub zimnych mięs.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    Babciagramolka

    Uwielbiam mango a w chetneyu z mango ( tyle że dojrzałego ) zakochałam się w Anglii - ja robię z mango z cebulą . Muszę spróbować takiej wersji .
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Adamorek

    bardzo ciekawe z mango

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !