Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Zapiekanka z krewetkami i szpinakiem

5.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron penne
200 g
krewetki w sosie własnym
250 g
szpinak świeży lub mrożony
200 g
sos beszamelowy
500 g
ser mozarella
400 g
czosnek

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka z krewetkami i szpinakiem

1. W naczyniu żaroodpornym ułożyć
1. Makaron penne ugotowany na półtwardo.
2. Podduszone na łyżce oliwy (z dodatkiem czosnku) krewetki.
3. Liście świeżego szpinaku.
4. Całość polać sosem beszamelowym.
5. Na wierzch rozłożyć ser mozarella pokrojony w plastry.
6. 20 minut zapiekać w piekarniku

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

PaniMISIOWA 18.06.2011 14:38
lubię takie zapiekanki
Małgorzata112 16.07.2010 20:55
fajny przepis!
Zofia12 16.07.2010 07:43
Krewetki troche dorogie, ale raz na jakiś czas mozna poszaleć:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak