Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Zapiekane gołąbki

0.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

gotowane mielone mięso
0,5 kg
pieczarki
40 dag
kapusta
1 szt.
jaja
4 szt.
Bułka tarta klasyczna Prymat
200 g.
bułka
1 szt.
cebula
1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekane gołąbki

Średnią główkę kapusty sparzyć i podzielić na pojedyncze liście,
ugotowane mięso (z porcji rosołowych, z kości od schabu) obrane zmielić. Zmielić pieczarki i cebulę , przesmażyć na patelni , dodać do zmielonego mięsa, wbić 2 jaja. Bułkę namoczyć, odcisnąć, dołożyć do farszu, dokładnie wymieszać farsz, dołożyć do smaku \"kucharka\" . Farsz zawijać w liście kapusty. Rozbić dwa jaja, dolać przyprawy w płynie \"kucharek\" . Gołąbki panierować w rozbitym jajku i bułce tartej. Smażyć na oleju, na wolnym ogniu. Gdy się zarumienią ze wszystkich stron zdejmować z patelni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak