Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Fasolka po bretońsku Eli

5.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

boczek wędzony
1/2 kg
kiełbasa zwyczajna
80 dkg
cebula biała
1 sztuka
czosnek
4 ząbki
smalec
1 łyżka
koncentrat pomidorowy
100 g
mąka pszenna
1 łyżka
kostka mięsna
1 sztuka
Liść laurowy suszony Prymat
3 sztuki
Sklep Prymat
Kucharek przyprawa uniwersalna
do smaku
Przyprawa do zup i potraw Kucharek
do smaku
Papryka słodka mielona Prymat
1 łyżka
Sklep Prymat
fasola Jaś
1 kg
Ziele angielskie całe Prymat
5 ziarenek
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolka po bretońsku Eli

Fasolę wieczorem namoczyć.Rano wodę odlać,fasolę przepłukać wodą na sicie(nie będzie takich dużych wzdęć).Fasolę zalać nową wodą,dodać kostkę mięsną,ziele angielskie,liście laurowe,kucharka i gotować.Boczek pokroić w kostkę i dorzucić do fasoli.Cebulę posiekać,czosnek przecisnąć przez praskę.Kiełbasę obrać z osłonki i pokroić w kostkę.Na patelni rozgrzać smalec,wrzucić kiełbasę,cebulę,czosnek i smażyć aż kiełbasa puści tłuszcz i będzie lekko rumiana.Kiełbasę i cebulę wyjąć łyżką cedzakową i dodać do fasoli.Dodać do fasoli paprykę w proszku,koncentrat pomidorowy,pieprz,maggi i gotować do miękkości.Do gorącego tłuszczu z kiełbasy dodać mąkę,przesmażyć(nie rumienić),dodać do fasolki i jeszcze chwilę pogotować.Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jaheira11 12.12.2011 22:11
bardzo lubię
angelika14 10.08.2011 18:31
bardzo smaczne
Przemek4 16.07.2010 13:14
Uwielbiam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak