Sposób przygotowania

Twaróg wymieszać z żółtkami i cukrem.
Z mąki, wody i soli zagniatamy ciasto. Wałkujemy na cienki placek, wycinamy krążki. Na kółka nakładamy masę serową i dokładnie zlepiamy brzegi.
Zagotowujemy wodę z dodatkiem soli i odrobiną oleju. Wrzucamy pierogi na wrzątek i gotujemy od wypłynięcia około 5 minut. Wykładamy pierogi łyżką cedzakową. Układamy pierogi na talerzu i polewamy śmietaną rozmieszaną z cukrem.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    dawno nie robiłam...
  • 0
    original
    Opublikowano

    madagaskar

    fajne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Anna146

    bardzo mi smakują właśnie takie pierogi
  • 0
    original
    Opublikowano

    cukiereczek

    mniam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !