Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Maślaki w occie

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

maślaczków
1 kg
czosnku
4 ząbki
Liść laurowy suszony Prymat
4
Sklep Prymat
gałazki świeżego rozmarynu
4
bazylia świeża
octu balsamicznego
100 ml
oliwy
4 łyżki
sól
Sklep Prymat
suszone chilli
4

Przepis i sposób przygotowania na: Maślaki w occie

Oczyścić maślaki następnie w rondlu wymieszać ocet z oliwą i dodać zioła oraz czosnek i łyżeczkę soli. Zagotować. następnie włożyć grzyby i gotować ok. 5 minut. na dno ułożyć strąki chilli i przelać delikatnie grzyby do słoików. szczelnie zakręcić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

annamariakowalczyk3 09.11.2010 06:51
przepadam,
Matik 04.08.2010 11:24
Lubię taką zagrychę

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak