Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

placki z buraczków,twarogu i jabłek

0.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

buraki czerwone
3
twaróg
40 dkg
jajko
mąka
1 szklanka
mleko
3/4 szklanki
woda letnia
1/4 szklanki
cukier
1 łyżeczka
sól
Sklep Prymat
tłuszcz do smażenia
jabłko kwaśne
2 kilka szt.

Przepis i sposób przygotowania na: placki z buraczków,twarogu i jabłek

buraki ugotować,obrać i zetrzeć na tarce do jarzyn o małych otworach.twaróg i kilka łyżek mleka utrzeć na jednolitą masę.jabłka obrać i pokroić w cienkie plasterki.jajo ubić z mlekiem rozcieńczonym z wodą oraz z cukrem i solą,stopniowo podawać przesianą mąkę,a potem wymieszać z twarogiem,buraczkami i jabłkiem.na rozgrzanym tłuszczu kłaść łyżką niewielkie placuszki i smażyć z obu stron.podawać ze stopionym masłem i śmietaną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pani Domu 05.06.2012 21:27
ciekawy pomysł
Pani Domu 05.06.2012 21:27
ciekawy pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak