Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Smażone ziemniaczki z koperkiem

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 5-6 sztuk
olej 4-6 łyżek
koperek 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Smażone ziemniaczki z koperkiem

Tak przygotowane ziemniaki można zjeść jako samodzielne danie, ale można także użyć ich jako dodatku do mięs, czy sosów. Ziemniaki obieramy, płuczemy, kroimy w plasterki i odstawiamy, żeby odciekły z nadmiaru wody. Na patelni rozgrzewamy olej, na rozgrzanym oleju układamy plasterki ziemniaków i smażymy je. Pod koniec smażenia posypujemy przyprawą do ziemniaków Prymat. Usmażone ziemniaki przekładamy na talerze, posypujemy posiekanym drobno koperkiem i od razu podajemy.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Seba 23.12.2013 06:36
pycha ziemniaczki
IKrakowianka 24.06.2013 22:42
przepyszne :)
plocia 09.04.2013 23:24
Takie ziemniaczki to ja bym chętnie zjadła, może jutro
manaika 17.12.2011 10:27
uwielbiam
PaniMISIOWA 13.10.2011 10:55
lubię takie
Iwusia 28.08.2010 11:40
niby takie \" nic \" a takie dobre :))

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak