Sposób przygotowania

Szynke mozna zastapic karkówka lub lopatka. Mieso natrzec przyprawami i odstawic na ok 1 godz. do lodowki. Cebule i pora pokroic w paski. Porcje szynki wrzucic na rozgrzany olej i podrumienic z obu stron. Przelozyc do rondla, zalac wrzaca woda, dodac przyprawy i dusic. Mieso wymaga ok 1,5 - godzinnego duszenia, na 30 min przed planowanym zakonczeniem gotowania, wrzucic cebule i lisc laurowy, a na ok 10 min przed zakonczeniem wrzucic pora. Zagescic maka i dodac smietanke, zagotowac wrzucajac pokrojony w kostke czosnek, mozna dodac natke pietruszki.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Jolanta40

    pięknie podane i bardzo apetyczne
  • 2
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    smakowite mięsko
  • 0
    original
    Opublikowano

    eli_555

    ale pychotka
  • 0
    original
    Opublikowano

    FAFIK

    Super przepis
  • 2
    original
    Opublikowano

    rosik93

    mniam
  • 0
    original
    Opublikowano

    ewaa

    apetycznie wygląda

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !