Sposób przygotowania

Grzyby oczyścić, opłukać, osączyć z wody. Z piwa, żółtek, maki przygotować ciasto i przyprawić do smaku solą, pieprzem i majerankiem. Ciasto powinno mieć konsystencję ciasta naleśnikowego. Białka ubić na pianę, dodać do ciasta i wymieszać. Osączone grzyby zanurzać w cieście smażyć w głębokim naczyniu (może być rondel) na mocno rozgrzanym tłuszczu. Podawać na ciepło z ziemniakami lub frytkami.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    anemon

    Jadłam kiedyś tak przygotowane kanie, z tym, że wcześniej były obgotowane. Smak był niesamowity, pamietam go do dziś.
  • 1
    original
    Opublikowano

    pioge7

    mniam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Grazyna0211

    bardzo lubię tak smażone grzyby zwłaszcza kanie
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    LuKaSz4761

    super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    LuKaSz4761

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !