Piersi kurczaka pokroic w dosc drobna kostke, przyprawic wedle upodoban np. sola, pieprzem, papryka, czosnkiem, curry, sosem sojowym lub vegeta czy maggie. Odstawic na okolo godzine do lodówki, po czym usmazyc na rozgrzanej oliwie, odsaczyc z nadmiaru tluszczu i schlodzic. Papryki obrac, umyc i pokroic w drobna kosteczke. Jaja ugotowac na twardo, obrac ze skorupek i pokroic w kosteczke. Pora pokroic w drobniutkie krazki, sparzyc wrzaca woda pod przykryciem, dobrze odcisnac z nadmiaru wody. Odrzucic koncowki ogórków, ogórki pokroic w drobna kosteczke. Wszystkie sklaniki polaczyc, wymieszac. Dodac ok 4 lyzki majonezu, plaska lyzke musztardy (dodalam chrzanowa) przyprawy, wymieszac i doprawic do smaku. Schlodzic i przetrzymywac w lodówce.